Zorg & welzijn

Profiel Zorg & Welzijn

Wil je later een beroep uitoefenen waarin je klaarstaat en zorgt voor een ander? Dan kies je voor het profiel Zorg en Welzijn.

Kun je goed met mensen opschieten? Vind je het fijn om iets te betekenen voor een ander? Wil je mensen verzorgen en begeleiden? Kun je goed luisteren en je inleven in een ander? Dan is deze afdeling de perfecte opleiding voor jou.

Je volgt dit beroepsgerichte vak in de derde en vierde klas. Ook krijg je Nederlands, Engels, Biologie en Wiskunde.

Derde klas schooljaar 2016-2017:

In dit jaar volg je: - de vier verplichte profielmodulen (vakken): -mens en gezondheid - mens en omgeving - mens en activiteit - mens en zorg

- het verplichte keuzevak “voorkomen van ongevallen en EHBO”.

Tijdens deze lessen krijg je ook een reanimatiecursus die door ‘Lifesavers’ gegeven wordt. Deze wordt cursus wordt afgesloten met een examen.

Per week krijg je 12 uur Zorg en Welzijn. Die lessen bestaan uit praktijk, theorie, koken en ict. We gebruiken de methode Mixed van Thieme Meulenhoff.

Vierde klas schooljaar 2017-2018:

In de vierde klas worden de profielmodulen in het kort herhaald, zodat je goed bent voorbereid voor het landelijk examen (CSPE). Ook volg je het verplichte keuzevak: “wonen en huishouden” (BBL) of “verzorging ” (KBL). Daarnaast volg je nog 2 keuzevakken die je zelf kiest. Tijdens deze keuzevakken zitten de BBL en KBL leerlingen van Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn door elkaar.

Keuzevakken:

Heldring College biedt de volgende “vrije” keuzevakken aan:

- schoonheidsbehandeling hand, haar en gezicht - welzijn, kind en jongere - dagbesteding - facilitaire dienstverlening: inrichting en verzorging - sport en bewegen - geüniformeerde beveiliging en veiligheid - webshop - ondernemen

Alle verplichte en vrije keuzevakken worden met een schoolexamen afgenomen.

De stages

In het derde en vierde leerjaar ga je 2 weken aaneengesloten op stage. Deze stage doe je bij een zorginstelling (verzorgingstehuis, ziekenhuis) of bij welzijn . Bij welzijn kun je denken aan een kinderdagverblijf, een basisschool, maar ook aan een buurthuis of aan naschoolse opvang.

In het vierde leerjaar mag je ook een stage kiezen die bij je vervolgopleiding past, zoals een stage bij een kapsalon of een sportcentrum.

Bij Zorg en Welzijn krijg je les van:

Wil je weten wat we allemaal leren bij zorg en welzijn, kijk dan bij leerlingen onder het kopje ‘vakken’.

Praktijklokalen

Top