verzorging onderbouw

Verzorging onderbouw

VERZORGING KLAS 2

In klas 2 krijg je elke week een half jaar lang een blokuur verzorging.

Tijdens dit blokuur, 2 x 50 minuten achter elkaar, worden verschillende onderwerpen van het profielvak Zorg en Welzijn behandeld.

Voor dit vak heb je geen boeken nodig. Alle informatie krijg je op werkbladen die we in een multomap doen. De voorkant van de multomap ontwerp je zelf.

Tijdens de lessen maak je kennis met de keuken. Je leert hygiënisch te werken en hoe allerlei apparatuur werkt. Ook leer je meten en wegen en leer je de verschillende keukenmaterialen kennen.
Natuurlijk maak je zelf ook wat lekkers klaar. Denk hierbij aan een lekkere  smoothie en een wrap. Wat dacht je van een gezonde lunch of lekkere scones?

Met de High Tea leer je tafel dekken, gasten ontvangen en serveren.
Met servetten, die in verschillende modellen gevouwen zijn, ziet de tafel er al een stuk mooier uit. Een zelfgemaakt bloemstukje maakt de tafel extra feestelijk. Na de les mag je dit bloemstukje thuis op tafel zetten.

  

                                   

 

Met de excursie naar een woonzorgcentrum leer je veel over deze woonvorm en ouderen. Tijdens de excursie stel je vragen aan ouderen en mensen die daar werken. Misschien mag je ook wel met een oudere in een rolstoel rijden of wandelen met een oudere die met een rollator loopt. Op school heb jij al alles geleerd over het rijden met de rolstoel en rollator. Een stoep oprijden met een rolstoel is voor jou geen probleem!

Top